De här 5 humoristiska barnböckerna av Pernilla Stalfelt hjälper dig att prata om ”pinsamma” och svåra saker med barn

Barn ställer sådana underbara frågor. Men det är inte alltid lätt att besvara frågorna. Tack vare Pernilla Stalfelts lysande och humoristiska barnböcker blir det oändligt mycket lättare att prata om både ”pinsamma” och svåra saker med barn. Så här beskriver SvD Stalfelts böcker för barn: ”Barnboksförfattaren Pernilla Stalfelt har vunnit många fans med sina humoristiska och konkreta böcker som inte väjer för livets svåra frågor.” 

prata om känslor med barn

1. Läskiga boken

Pernilla Stalfelt

Köp Läskiga boken @ Bokus (adlink)

Bokbeskrivning från Rabén & Sjögren: ”Det finns de som inte tror på spöken! Det är oftast vuxna människor, experter och poliser. De tror inte på att spöken har ögon med blodådror, vassa tänder, naglar som är vassa, isande andedräkt och hasande steg. Tänk om de inte ens vet att det kan finnas spöken i gamla slott. Tänk om de inte ens tror på blodpudding…

Här kommer en läskigt rolig bok fullspäckad med ALLT du behöver veta om spöken, vampyrer, förbannelser och häxor. Testa hur modig du är eller lär dig känna igen spökväder.
Håll i dig! BÖÖÖÖ!”

2. Livetboken

Pernilla Stalfelt

Köp Livetboken @ Bokus (adlink)

Bokbeskrivning från Rabén & Sjögren: ”Livet kan vara stort och väldigt litet, roligt och hemskt tråkigt, långt men ibland alldeles för kort. Pernilla Stalfelts senaste bok handlar om livet. Om att födas, om att dö och om allt som händer där emellan. Om hur tiden går och om vad man kan göra under ett liv, till exempel pussas med luciakronor, fånga fjärilar eller stå och vänta vid rödljus.

Men hur kan man ta reda på att man verkligen lever? Och varför är mat så viktigt för livet? Livetboken innehåller inga sanningar eller lösningar, men en del förklaringar. Pernilla Stalfelts tankar om livet är roliga, sorgliga och högst personliga. Ingen kan som hon behandla ämnen som berör, men som ibland är svåra att greppa.”

3. Bajsboken

Pernilla Stalfelt

Läs Bajsboken @ Bokus (adlink)

Bokbeskrivning från Rabén & Sjögren: ”Prutt och bajs är roligt tycker nästan alla barn men inte vuxna. Många vuxna blir ledsna om … man säger bajskorv rakt ut. På sitt egna befriande knasiga sätt beskriver Pernilla Stalfelt i ord och bild alla bajsets former och funktioner.”

4. Kärlekboken

Pernilla Stalfelt

Köp Kärlekboken @ Bokus (adlink)

Bokbeskrivning från Rabén & Sjögren: ”En hjärtevärmande bok om det största av allt – kärlek! På sitt alldeles egna och humoristiska sätt gör Pernilla Stalfelt en djuplodande undersökning av ämnet kärlek. Dessutom finns här en hel del praktisk information, till exempel hur man gör för att flörta framgångsrikt och så ett fiffigt recept på en kärleksdryck.”

5. Dödenboken

Pernilla Stalfelt

Köp Dödenboken @ Bokus (adlink)

Bokbeskrivning från Rabén & Sjögren: ”Det här är en suverän och rolig bok om döden i dess olika aspekter, synnerligen professionellt genomförd. Författaren presenterar hur allt förr eller senare dör: vilka som kan dö, vad som händer när någon dött, vart man kan tänkas komma efter döden etc. Hon visar stor respekt för olika synsätt kring döden och gör det med mycket värme, medkänsla och charm. Dessutom är det en fin balans mellan det djupt tänkvärda kring döden och det humoristiska i framförandet. En i högsta grad informativ och välbehövlig faktabok, som också presenterar människors mer fria fabuleringar kring döden. Man unnar alla små och stora barn att läsa den.” Isabelle Halvarsson, BTJ

Bild: © DeeMPhotography / Adobe Stock

%d bloggare gillar detta: